onsdag den 17. oktober 2012

* Knækbrød *

Mmmm, har fundet en dejlig opskrift på knækbrød på nettet, som til store overraskelse er utrolig nem at lave! Jeg troede det besværlig, men niksen biksen, det eneste der er lidt krævende, det er at får rullet dejen flad og skåret den lige. Ellers er det bare "piece of cake".

Jeg har lavet lidt om på opskriften, typisk mig, jeg er ikke så god til at følge opskrifter uden at ændre i dem.

Så sådan her er min version:

2 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
1-2 dl hk. tranebær (tørrede)
2½ dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
3/4 dl koldpresset rapsolie (anden olie kan også bruges, bare den er smagsneutral)
2½ dl vand

Bland alle tørre ingredienser, og put derefter vand og olie i. Rør godt rundt.

Del dejen i to klumper. Klip 4 stk bagepapir der passer til en bageplade.

Læg dejen på et stykke og læg et andet stykke over. Bruge en kagerulle til at jævne dejen ud. For at få en pænt resultat, kan du skære kanterne til, så den bliver helt firkantet. Skær/marker derefter med kniven, hvor knækbrødet skal deles i mindre stykker, så det let kan knække efter det er bagt.
Drys evt. med salt el. kerner og tryk det let ned i dejen.
Bages i en forvarmet varmluftovn ved ca 180 grader i 20 min.

Hvis dejen er blevet for tyk eller ovnen ikke er varm nok, kan dejen indeni midten godt være blød, så giver du bare knækbrødet 2-5 min mere. Men pas på, især siderne bliver let mørke/brændt.



1 kommentar:

  1. Umm det ser lækkert ud. Den opskrift må jeg prøve en dag.

    SvarSlet